Main Content

כרסום בפעולת עיבוד שבבי

בסרטון זה אנו רואים כרסום המסתובב במהירות, נע על על כל צירי המרחב וגורע חומר. תנועתו של הכרסום נשלטת באמצעות מחשב שאליו מוזן המודל התלת מימדי. מכונה זו יכולה גם להחליף סוגי כרסומים (מקדחים) באמצעות מחשב, לגריעת חומר\שבב בגדלים שונים.

עיבוד שבבי מדויק היינו תהליך ייצור משמעותי בעולם המתכות כאשר רוב גדול של החברות היצרניות בישראל ובעולם משתמשות בעיבוד שבבי לסוגיו השונים אותם נפרט בהמשך 

מתי נשתמש בעיבוד שבבי ? 

עיבוד שבבי נפוץ בעיקר כאשר יש צורך בייצור של רכיבים פנימיים מדויקים ומורכבים במכלול. 

בנוסף חשוב לקחת בחשבון שייצור בעיבוד שבבי משרת את צרכי הלקוח בייצור סדרות קטנות, אב טיפוס וסדרות בינוניות, כשלב מקדים לייצור של תבניות יציקה .

מי הם הצרכנים העיקריים של טכנולוגיית העיבוד השבבי ? 

לאחר שנים של פעילות וייצור בטכנולוגית עיבוד שבבי, אפשר להגיד שעיקר החברות המשתמשות בטכנולוגית עיבוד שבבי הם מפעלי ייצור המייצרים מוצרים, התעשיות הביטחוניות, תעשיות הזיווד האלקטרוני, ענפי האופטיקה, ההשקיה, תעשיות הרכב, תעשיות הרפואה ועוד.

עיבוד שבבי - באילו תעשיות?

בין הצרכנים המשמעותיים של שירותי עיבוד שבבי במטליטק נכללים תעשיות שונות:

  • התעשיה הביטחונית – ייצור מכאניקה מדויקת לתעשיות הצבאיות של מוצרים שונים כגון כוונות אופטיות, גימבלים (Gimbal) וכולי.

  • ענפי האופטיקה – עיבוד שבבי מדויק במכונות 5 צירים של מערכות ותושבות אופטיות, סנסורים ומצלמות תרמיות.
  • החקלאות - ייצור משאבות הידראוליות, מסילות לינאריות ורכיבים מכאניים עבור פרויקטים בתחום הרובוטיקה.
  • תעשיות התקשורת- עיבוד שבבי של קופסאות תקשורת, אנטנות סלולאריות, חריטות מדויקות של גלבו בציפויי זהב וכסף, גופי קירור (Heatsink)
  • תעשיות הרפואה - עיבוד שבבי בתקן ISO 13485 עבור מכשירים כירורגיים, התעשיה הדנטלית, ואסתטיקה רפואית.

עיבוד שבבי עם מטאליטק

עם וותק של שנים רבות בתחום, מטאליטק, מספקת שירותי עיבוד שבבי מדויק המתבסס על שימוש בטכנולוגיות עיבוד שבבי שונות בהתאם לצרכי הלקוח וכמובן בהתאם למוצר 

תהליך הייצור מתבצע על ידי צוות מקצועי ועתיר ניסיון בתחום, עובדה המאפשרת אספקה סדירה, עמידה בלוחות זמנים על פי דרישת הלקוח לסדרות ייצור קטנות וגדולות, בדגש על רמת גימור מעולה ובאיכות דיוק בלתי מתפשרת

הייחודיות של מטאליטק באה לידי ביטוי ביכולת לבצע פעולות עיבוד לחומרים מחוסמים, ובחריטה בקטרים מזעריים החל מ 0.35 מ"מ, וקדיחה בקטרים מינימליים של 0.25 מ"מ.

תהליך בקרת איכות במטאליטק

כחברה מובילה בתחום אנו מחוייבים ללקוחות שלנו לייצור בסטנדרטים גבוהים ביותר 

ניהול הליך בקרת האיכות בחברה מתבצע באמצעות מערכת ERP פנימית המאפשרת  פיקוח שוטף בכל שלב ושלב בייצור, מה שמאפשר לנו עמידה בתקן של  ISO 9001:2000.

צוות בקרת האיכות של מטאליטק הינו צוות הנדסה ותיק ומקצועי המצוייד במיטב הכלים והטכנולוגיה בעולם ה QA 

בקרת האיכות מבוצעת מתחילתו של כל תהליך ייצור במפעל ומלווה אותו בכל שלב ושלב, כאשר בסיום תהליך הייצור מבוצעת ביקורת קפדנית לוודא שהמוצר עומד במפרט אותו הצגנו ללקוח.

ההליך מגובה בדוחות ביקורת, תעודות טיב לחומרי גלם וכן ביקורות איכות של פעולות הגימור אם וכאשר נידרשו למוצר.

חומרים מתכתיים  –

  • סגסוגות שונות של פלדות אל חלד כגון PH17-4, S.S 420, פלדה - 1020, סוגי נירוסטה 304, 316 ו 303 Stainless steel, 
  • סגסוגות נחושת כגון פליז, ברונזה ופליז נטול עופרת (lead free brass ו low lead brass)
  • סגסוגות אלומיניום – Al 6061-T6, Al 7075-T6, Al 2024
  • סגסוגות טיטניום – Gr2, Gr5,Gr3,Gr4
  • סגסוגות מגנזיום - AZ31B , AZ91D

ייצור גלגלי שינים בתהליך הובינג Hobbing

הובינג Hobbing היא שיטת ייצור של גלגלי שיניים. בתהליך זה השיניים מעובדות ונחתכות באופן הדרגתי באמצעות כלי ייעודי במכונת Hobbing. זוהי שיטה נפוצה ויחסית לא יקרה לייצור גלגלי שיניים וספרוקטים Sprockets.

גיר פלנטרי Planetary Gear

מטאליטק מציעה ייצור מדויק של גלגלי שיניים וגירים פלנטרים   

תהליך ברואוצ'ינג Broaching

תהליך ברואוצ'ינג (Broaching) הוא תהליך עיבוד מתכות שבו משתמשים בכלי עם שיניים להסרת חומר. משתמשים בתהליך הברואוצ'ינג כאשר נדרש עיבוד מדויק וברוב המקרים בצורות מיוחדות. יש שני סוגי ברואוצ'ינג - ליניארי וסיבובי, בסרטון זה רואים את התהליך הלינארי.

המומחים של מטאליטק ישמחו לסייע לכם!

מלאו את הטופס הבא או התקשרו  072-3975-196

שאלות נפוצות בנושא עיבוד שבבי

עיבוד שבבי CNC  (Computer Numerical Control)הוא אחד מתהליכי הייצור הנפוצים והחשובים ביותר בתעשייה. שיטת ייצור זו מתאפיינת בתהליך של חיסור, במהלכה מכונות העיבוד מסירות גושי חומר מוצקים (שבבי חומר) כדי לייצר את החלק או הרכיב המוגמר.

בעיבוד שבבי CNC מתקיימת בקרה אוטומטית מלאה על תפעול כלים ייעודיים (לשם כרסום, חריטה, השחזה, קידוח ועוד) באמצעות תוכנות מחשב מתקדמות המכילות את המפרט השלם לייצור. בסיום התהליך מתקבל רכיב מכאני מדויק.

הבחירה בעיבוד שבבי CNC תהיה אידיאלית כאשר מבקשים לייצר רכיבים מדויקים, מורכבים, עם גימורים מפורשים וטולרנסים עדינים (אפילו עד רמת אלפיות המילימטר), עם אפשרות לייצור חוזר בעתיד. 

עיבוד שבבי מאפשר גם אספקה מהירה, חיסכון בעלויות והתאמה למגוון חומרי גלם, ומשרת את צרכי הלקוח בייצור אבי טיפוס וסדרות בנפח קטן עד גדול.

הצרכנים העיקריים של שיטת ייצור זו כוללים את התעשיות הביטחוניות, יצרני הרכב, חברות מכשור רפואי, ענפי האופטיקה והאופטו-מכאניקה הרובוטיקה, החקלאות ועוד.

עיבוד שבבי מתאים לייצור באמצעות מגוון רחב של חומרי גלם - מתכות (כגון אלומיניום, פלדה, פליז, נחושת, טיטניום ועוד), פלסטיק (לדוגמא ABS, PVC, PC ועוד), חומרים מרוכבים (כגון סיבי פחמן ופיברגלס), כמו גם ייצור באמצעות עץ, קרמיקה וזכוכית. 

בחירת חומר הגלם צריכה לספק מענה מיטבי לייעודו של המוצר, תוך התחשבות במאפיינים מבוקשים כגון חוזק, גודל, משקל, עמידות לחום, קורוזיה ועוד, וכמובן בהתאמה לתקציב הפרויקט. 

עיבוד שבבי CNC מאפשר ייצור רכיבים מדויקים מאוד בהתאם לדרישות מכאניות מפורשות. 

רכיבים שונים נבדלים במידת במורכבותם. ככל שהרכיב המבוקש מורכב יותר מבחינת צורה גיאומטרית או אחרת, כך הוא עשוי להצריך הכנה ארוכה יותר, פעולות ושלבים רבים יותר בתהליך היצור, שימוש במספר מכונות, ומעורבות רבה יותר של אנשי ייצור. בהתאם, עלויות הייצור עשויות להיות גבוהות יותר.  

חריטה וכרסום הם תהליכי עיבוד נפוצים בייצור בעיבוד שבבי. ההבדל העיקרי בין השיטות הוא איזה חלק זז בפועל – חומר הגלם או מכונות החיתוך. בתהליך של כרסום, חומר הגלם מונח במקומו בזמן שכלי החיתוך מסתובבים סביבו. בחריטה לעומת זאת, כלי העיבוד/חיתוך נמצאים במקומם בזמן שחומר הגלם מסתובב במהירות כדי להגיע לצורה והעיצוב המיועדים.

ניתן לשלב בין חריטה וכרסום בתהליך הייצור כדי להפיק חלקים מורכבים יותר, עם מספר תכונות רב יותר שלא ניתן להשיג בשיטה אחת. שילוב שתי השיטות יכול לספק ייצור יעיל וחסכוני של חלקים מורכבים בעלי דיוק משופר וזמני אספקה מהירים יותר.

 

עלות הייצור של חלקי דוגמאות גבוהה יותר בגלל הזמן הנדרש, המשאבים והעלויות הנוספות הכרוכות בייצור. עלות הייצור הגבוהה יותר מושפעת בעיקר מהגורמים הבאים:

כמות הרכיבים המיוצרת: חלקים לדוגמאות מיוצרים בכמויות קטנות יותר, מה שמוביל לעלות ליחידה גבוהה יותר.

כלי העבודה הנדרשים: ייתכן ויידרשו כלי עבודה או מתקני קיבוע מיוחדים לייצור דוגמאות.

ולידציה: בדיקות שונות והערכות להבטחת איכות עשויות לייקר את הייצור.

אכן ניתן לבצע טיפולים תרמיים בחלקים מכאניים שיוצרו בעיבוד שבבי. 

טיפולים תרמיים הם טכניקה שפותחה כדי לשפר את התכונות המכאניות לאחר השלמת העיבוד או כדי להפוך את חומר הגלם במקרים מסוימים לנוחים יותר לעיבוד במהלך תהליך הייצור. טיפולים תרמיים מאפשרים יצירת רכיבים בעלי חוזק, קשיות, משיכות ותכונות נוספות.

הבחירה ביציקה על פני עיבוד שבבי נובעת ממספר גורמים -  

  • נפח הייצור: יציקת מתכת היא שיטה חסכונית יותר לייצור בנפח גבוה, בעוד שעיבוד שבבי עשוי להתאים יותר לייצור בנפח קטן עד בינוני או ליצירת אבי טיפוס (prototype). 
  • מורכבות גיאומטרית: יציקות מתכת מתאימות יותר לייצור חלקים מכאניים כגון קופסאות או בתים למיניהם (Housing / Chassis) עם פרטים מרובים, עומק או מורכבות גיאומטרית כלשהי כגון מבנה מעוגל או רדיוס שבעיבוד שבבי ידרש זמן רב להסיר את חומר הגלם ולעבד לצורה הסופית ולכן גם משמעותית יקר יותר. בעיבוד שבבי ניתן להגיע לתכן מדויק בעל טולרנסים הדוקים יותר בעוד שטולרנסים של יציקה "משוחררים" יותר.
  • חומר הגלם: בעוד שעיבוד שבבי מאפשר יצור עם מגוון רחב של מתכות וחומרי גלם, ביציקה יש להתחשב בגריידים (Grades) הזמינים של חומרי הגלם ותכונות היציקה של המתכת. לא כל גרייד חומר הזמין כחומר מלא לעיבוד שבבי יהיה זמין ליציקה. 
  • זמן אספקה: תהליך היציקה מצריך היערכות ארוכה יותר בשל הצורך לייצור התבנית, והגדרת תהליכי הייצור המשלימים לאחר היציקה.
  • תקציב: יציקה עשויה להיות חסכונית יותר בייצור סדרות בנפח גבוה. עלויות ההקמה אמנם גבוהות יותר אך בסדרות גדולות המחיר ליחידה נמוך יותר. 

ניתן בהחלט לשלב עיבוד שבבי כעיבוד משלים לרכיבי מתכת המיוצרים ביציקה. 

תהליכי יציקה מספקים רכיבים חלקים עם עיצוב מורכב אך הם עשויים לא להניב את המימדים הסופיים המדויקים או את גימור פני השטח המבוקש. במקרים אלה ניתן לשלב עיבוד שבבי CNC כדי להסיר עודפי חומר, לשפר את גימור פני השטח ולהשיג טולרנסים הדוקים יותר כדי להיטיב את המפרט הסופי.

מאמרים בנושא זה

CNC מהפכה בפיתוח מוצרים: הופעת העיבוד המהיר והפרוטוטיפי במכונות

בעולם המתפתח של ייצור ופיתוח מוצרים, הופעת מכונות CNC סימנה אבן דרך חשובה. עם הצגת העיבוד המהיר...

  • עיבוד שבבי

ייצור מתכת בעיבוד שבבי - תובנות ותועלות

איכותם ועלותם של רכיבי מתכת מתבססת על המקצועיות והמהירות שבה הם מיוצרים. כדי להבטיח דיוק בייצור,...

  • טכנולוגיות ייצור
  • עיבוד שבבי

מפיקים את המירב מעיבוד שבבי ממוחשב

לעיבוד שבבי ממוחשב (CNC) יש כינוי ייחודי בתעשייה העולמית - "המוח של הייצור המודרני". כנראה שלא...

  • טכנולוגיות ייצור
  • עיבוד שבבי

"גימבל" – סיפור מקרה של מעבר ליציקות אלומיניום

מעבר מייצור בעיבוד שבבי ליציקת מתכת עבור תעשיית הצילום והאופטיקה - סיפור הצלחה לפעמים כל מה שצריך...

  • פרוייקטי דגל
  • טכנולוגיות ייצור
  • עיבוד שבבי
  • יציקות אלומיניום